Lelarge-Pugeot

De wortels van de familie Lelarge gaan ver terug in de tijd, tot eind 18e eeuw.  De familiegeschiedenis van wijnproducenten start met de geboorte van Pierre-Henri Lelarge. Circa 220 jaar geleden, in 1799, trouwt Pierre-Henri Lelarge met Madeleine Dravigny. Zij komt uit een familie van wijnbouwers in Vrigny. En zo verwierf Pierre-Henri Lelarge zijn eerste percelen wijnstokken.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog worden de wijnvelden vernietigd. Na de oorlog herstelt de familie Lelarge de wijngaard en in 1922 installeert Raymond Lelarge een champagnepers. In 1930 worden Lelarge champagnes voor het eerst gebotteld.

Dominique, Dominique, Clémence, Valentin en Clotilde

Inmiddels staan de zevende en achtste generatie samen aan het roer. Het gezin zet zich volledig in voor het produceren van hoogwaardige biologische champagnes. Een kunst op zich binnen het vak. Clémence, Valentin en Clotilde zijn net zo gepassioneerd als hun ouders. Ieder van hen heeft een eigen taak in het bedrijf. Van oenologie tot marketing en de dagelijkse operatie.

Sinds 2013 telen ze volledig biologisch en in 2017 kregen ze het keurmerk Demeter.

De familie Lelarge produceert uitsluitend van eigen land. Ze zijn vignerons indépendant: ze hebben het gehele proces van druif tot champagne in eigen beheer.

Champagnes

Rosé 

 
Lichtroze van kleur. De tonen van kers, aardbei en geroosterd brood maken de champagne verfijnd en fruitig. De afdronk is lang en plezierig.

Blanc de Blancs

 
Tonen van wit en geel fruit, zoals peer en perzik. Daarnaast subtiele hints van sinaasappelschil en gedroogd fruit. Een champagne vol finesse, waarvan het “zuur-fruit” evenwicht prachtig in balans is.

Les Meuniers de Clémence

 
Fijne bubbels. Deze champagne bevat tonen van brioche, geel fruit, pruimen met zeer subtiele hints van sinaasappelschil. Een lange afdronk.

Tradition 

 
Met aroma's van citrusvruchten en groene appel is het een frisse champagne. Hij is licht in de mond, zonder in te boeten op de diepte van de smaak.