J. Lassale

Elk champagnehuis, iedere champagne heeft een verhaal. Het belichaamt een geheugen. Een streek. Know-how. Als een vrouw, vervolgens twee vrouwen en dan drie vrouwen de ziel en de gids zijn, wordt het verhaal des te boeiender.

 

Olga, Chantal en Angéline

"Tijd is onze bondgenoot, geduld ons geheim". Dat is het credo van Olga, Chantal en Angéline Lassalle. Toen Olga in 1982 de leiding van het huis overnam, sprong ze in het diepe. Ze was vastberaden om te slagen en het familiebedrijf naar een nog hoger niveau te brengen. Dat heeft ze gedaan. En hoe! Geduld, doorzettingsvermogen en bovendien trouw blijven aan zichzelf hebben ervoor gezorgd dat het champagnehuis floreert. Olga, met haar 100 jaar(!), is nog steeds nauw betrokken en adviseert. Olga, Chantal en Angéline vormen samen een ijzersterk team wat prachtige champagnes weet te creéren.

Elke stap in het vinificatieproces is gebaseerd op een gerespecteerde, zorgvuldige voorouderlijke techniek. Alle champagnes rijpen minimaal vijf jaar om te voldoen aan de kwaliteitseisen die Olga, Chantal en Angéline zichzelf stellen.

Champagnehuis J. Lassale heeft 45 percelen in de dorpen Chigny les Roses, Ludes, Montbré, Puisieulx, Rilly la Montagne, Sermiers en Villers Allerand. Ze maken enkel champagne van eigen oogst. Ze zijn vignerons independant: ze hebben het hele proces van druif tot champagne in eigen beheer.

Champagnes

Blanc de Blancs 2010

 
Deze heerlijke millésimé Blanc de Blancs heeft een prachtige gouden kleur met een mooi snoer aan delicate bubbels. Aroma's van boter en brioche. romige champagne, vol en complex. Met recht een parel uit de Montagne de Reims.

Préférence 

 
De Champagne Préférence van J.Lassalle is glanzend lichtgeel met magische bubbels. Deze champagne heeft een ongekende frisheid aan het begin. Daarna volgen tonen van wit fruit (peer, appel) en rijp geel fruit (abrikoos, perzik) gemarkeerd door een vleugje zoethout of zelfs venkel. De textuur in de mond kenmerkt zich door volheid, kruidigheid en frisheid.
 

Cuvée Rose 

 
Rosé champagne J. Lassalle. Deze rosé champagne is prachtig lichtroze van kleur. Het heeft een prachtig bruisend snoer aan bubbels. De eerste aroma's roepen zoethout op, een handtekening van de pinot noir's goede rijpheid. Dan verschijnen subtiel de rode vruchten (aardbei, kers). Een bijzonder knap gemaakte 'vrolijke' rosé. Kortom een waanzinnig lekkere champagne!