Duménil

De wijngaarden van het champagnehuis Duménil werden ontdekt door monniken in de tijd toen champagne nog geen champagne maar bergwijn werd genoemd. De oorsprong van de champagne van de Duménils gaat dus eeuwen terug. Het champagnehuis van de familie Duménil zelf bestaat inmiddels 146 jaar. In 1874 werd het opgericht door Emile-Paul Duménil. Vandaag staat de vijfde generatie Duménils aan het roer: Frédérique en Hugues Poret-Duménil.

 

 

Frédérique en Hugues

Frédérique is de achterkleindochter van de stichter van het champagnehuis. Haar man Hugues, is afkomstig uit een familie die al verschillende generaties lang Premier Cru’s in Sacy verbouwt. Hij weet als geen ander hoe hij de bodem tot zijn volste recht kan laten komen. Ze hebben allebei een ongelooflijke passie voor champagne. En dat proef je. Ambachtsmensen die karaktervolle champagnes maken. Karaktervolle champagnes die voort bloeien uit hun samenwerking. Frédérique en Hugues doen samen champagne Duménil bruisen.

Frédérique en Hugues hebben Premier Cru wijngaarden in Chigny-Les-Roses, Rilly La montagne, Ludes en Sacy. Ze maken enkel champagne van eigen oogst. Ze zijn vignerons independant: ze hebben het gehele proces van druif tot champagne in eigen beheer.

Champagnes

Duménil - By Jany Poret

 
De Jany Poret champagne van Duménil heeft een lichtgouden kleur en fijne bubbels. Aroma’s van vers fruit en rijpere vruchten zoals appel en pitfruit. Een fruitige, volle smaak met een licht vette toets. De afdronk is strakker met impressies van brioche.
 
 

Duménil - Grande Réserve 

 
De Champagne Grande Réserve (Reserve 21) van Duménil is het visitekaartje van het champagnehuis Duménil. De Grande Résérve heeft fijne bubbels die aanhoudend stromen. Aroma’s van witte bloemen concurreren met wit fruit (appel en peer). Ronde smaak met tonen van geel fruit (perzik, abrikoos). Lange afdronk met impressies van brioche. 

Duménil Rosé Champagne

 
De Rosé vieilles vignes champagne van Duménil heeft een zalmroze kleur die door de schittering van de bubbels wordt versterkt. Aroma’s van aardbeien en kersen. De smaak kenmerkt zich door rood fruit en tonen van marsepein en cacao. De afdronk is fris.

Duménil - les Pêcherines

 
De Prestige les Pêcherines van Duménil heeft een vergulde gouden kleur en fijne bubbels die continu stromen. Aroma’s van grapefruit, passievrucht, mango en tonen van noten. Smeuïge smaak met exotische tonen van ananas en lichte tonen van brioche.

Duménil - Blanc de Blancs

 
De Blanc de Blancs van Duménil behoort tot de lekkerste champagnes. Het is een bruisende champagne, met een snoer van bubbels die aanhoudend stromen. Aroma’s van citrusvruchten (citroen, mandarijn) en witte bloemen (jasmijn). De smaak is een combinatie van fris-zuur met gekonfijte impressies (gekonfijte citroen). Mooie afdronk. 

Duménil - Amour de Cuvée

 
De Amour de Cuvée van Dumenil heeft een lichtgouden tint en knisperende, fijne bubbels. De Amour de Cuvée heeft aroma’s van rood fruit (cassis, aalbes, bosbes) en gedroogd fruit, gegrilde amandelen, kweepeer en mirabel. Smaak met tonen van framboos en aardbei. De afdronk is lang met een subtiele impressie van koekjes.

Duménil - Millésimé 2008

 
De millésimé 2008 van Duménil heeft een vergulde gouden kleur met fijne bubbels. Aroma’s van kweepeer en gedroogde pruim. De geur is expressief. Deze millésimé heeft een fluwelen, vineuze smaak met impressies van gegrilde noot. Een lange afdronk.

Duménil - Millésimé 2013

 
De millésimé 2013 van Duménil heeft een prachtige gouden kleur waarin de bubbels continu schitteren. De champagne heeft jeugdige aroma's van wit fruit en citrusvruchten. De millésimé heeft een frisse smaak, met citroentonen. Deze champagne belooft een mooi verouderingspotentieel.