Champagnehuizen & het assortiment

Vijf parels van champagnehuizen hebben het hart van Bubbels & Meer gestolen. Philippe en Traudi Brugnon, Fréderique en Hugues Duménil, Olga, Chantal en Angéline Lassalle, Dominique en Dominique Lelarge-Pugeot en Julien en Lucie Tixier. Zowel de man als de vrouw heeft in het hele proces een belangrijke rol. Die female touch voegt iets extra toe. Stuk voor stuk maken zij, generatie op generatie, de lekkerste champagnes. Dat doen ze met liefde en passie. En dat proef je. Ze mogen alle vier het ‘keurmerk’  vigneron indépendant voeren. Ze hebben het hele proces in eigen beheer. Het telen van de druif, het creëren van de lekkerste champagnes, het bottelen en de verkoop.

 

Duménil

Het champagnehuis van de familie Duménil bestaat inmiddels 146 jaar. In 1874 werd het opgericht door Emile-Paul Duménil. Vandaag staat de vijfde generatie Duménils aan het roer: Frédérique en Hugues Poret-Duménil.

Frédérique en Hugues maken de lekkerste champagnes. Van champagnekenner tot gelegenheidsdrinker. Frédérique en Hugues zijn continu bezig met het verder perfectioneren van de smaak. Én ze voeren heerlijke champagnes die het keurmerk Vegan mogen dragen. 

 

 

Lelarge-Pugeot

Bij het familiehuis Lelarge-Pugeot staan tegenwoordig de zevende en achtste generatie samen aan het roer: het echtpaar Dominique en Dominique en hun drie kinderen: Clémence, Valentin en Clotilde.

De Lelarges onderscheiden zich in de markt door heerlijke biologische champagnes te produceren. Diverse prijzen onderstrepen hun werkwijze.

  

 

Philippe Brugnon

Bij de Brugnons gaat de champagnegeschiedenis terug tot eind 1800. Ruim 120 jaar kennis en expertise is opgebouwd. Philippe is de vijfde generatie die champagne produceert. Samen met Traudi leeft hij voor de champagnes.

De champagnes van Philippe en Traudi zijn met grote regelmaat geleverd aan het Engelse en Deense Koningshuis. 

 

André Tixier & Fils 

In 1926, inmiddels ruim 90 jaar geleden, besloot André Tixier om champagnes onder zijn eigen naam te gaan maken.

Patrice, de kleinzoon van André geeft de familietraditie en knowhow door aan de vierde generatie Tixier. Het zijn Julien en zijn vrouw Lucie die met gevoel voor de smaak van vandaag de dag heerlijke champagnes maken. 

 

J. Lassalle

Het champagnehuis van de familie Lassalle stamt uit 1942. Toen Jules in 1982 overleed, namen zijn vrouw Olga en dochter Chantal de leiding over het champagnehuis over. Angéline, de kleindochter van de oprichter, voegt zich bij hen in 2006.

Bij het champagnehuis van de familie Lassalle staan tegenwoordig drie generatie vrouwen aan het roer: Olga, Chantal en Angéline. Deze vrouwen bestendigen-dag in dag uit- de stijl van Jules Lassalle. Uiteraard met een vleugje vrouwelijkheid ;-)!