De champagnehuizen

Het persoonlijke verhaal en de lekkerste champagnes!

Zes parels van champagnehuizen hebben het hart van Bubbels & Meer gestolen. Philippe & Traudi Brugnon, Fréderique & Hugues Duménil, Olga, Chantal & Angéline Lassalle, Gaston, Antoine & Marion Chiquet, Julien & Lucie Tixier en Dumont. Zowel de man als de vrouw heeft in het hele proces een belangrijke rol. Die female touch voegt iets extra toe. Stuk voor stuk maken zij, generatie op generatie, de lekkerste champagnes. Dat doen ze met liefde en passie. En dat proef je. Ze mogen allemaal het ‘keurmerk’  vigneron indépendant voeren. Ze hebben het hele proces in eigen beheer. Van het telen van de druif, het bewerken van het terroir, het creëren van de lekkerste champagnes, het bottelen én de verkoop.

 

Duménil

Het champagnehuis van de familie Duménil bestaat inmiddels 146 jaar. In 1874 werd het opgericht door Emile-Paul Duménil. Vandaag staat de vijfde generatie Duménils aan het roer: Frédérique en Hugues Poret-Duménil.

Frédérique en Hugues maken de lekkerste champagnes. Van champagnekenner tot gelegenheidsdrinker. Frédérique en Hugues zijn continu bezig met het verder perfectioneren van de smaak. Én ze voeren heerlijke champagnes die het keurmerk Vegan mogen dragen. 

 

 

Gaston Chiquet

Acht generaties zijn verstreken sinds Gaston Chiquet zijn eerste wijnstok plantte in 1746! En al meer dan 100 jaar maken de Chiquets hun eigen champagne. 

De broers Antoine en Nicolas creëren samen met Marion, de dochter van Antoine, steeds opnieuw de lekkerste champagnes

  

 

Philippe Brugnon

Bij de Brugnons gaat de champagnegeschiedenis terug tot eind 1800. Ruim 120 jaar kennis en expertise is opgebouwd. Philippe is de vijfde generatie die champagne produceert. Samen met Traudi leeft hij voor de champagnes.

De champagnes van Philippe en Traudi zijn met grote regelmaat geleverd aan het Engelse en Deense Koningshuis. 

 

André Tixier & Fils 

In 1926, inmiddels ruim 90 jaar geleden, besloot André Tixier om champagnes onder zijn eigen naam te gaan maken.

Patrice, de kleinzoon van André geeft de familietraditie en knowhow door aan de vierde generatie Tixier. Het zijn Julien en zijn vrouw Lucie die met gevoel voor de smaak van vandaag de dag heerlijke champagnes maken. 

 

J. Lassalle

Het champagnehuis van de familie Lassalle stamt uit 1942. Toen Jules in 1982 overleed, namen zijn vrouw Olga en dochter Chantal de leiding over het champagnehuis over. Angéline, de kleindochter van de oprichter, voegt zich bij hen in 2006.

Bij het champagnehuis van de familie Lassalle staan tegenwoordig drie generatie vrouwen aan het roer: Olga, Chantal en Angéline. Deze vrouwen bestendigen-dag in dag uit- de stijl van Jules Lassalle. Uiteraard met een vleugje vrouwelijkheid ;-)!