Champagne assortiment Bubbels & Meer

Champagne. Het is er in allerlei soorten en maten. Ben je een champagnekenner of een gelegenheidsdrinker? Houd je van fruitig? Prefereer je kruidig? Bloemig misschien? Of heb je toch liever een champagne met een houtachtig accent? En dan sterke of zachte smaken? Ga je voor levendigheid, voor een strakke of een soepele champagne? Champagne voor bij de open haard of op een zonnige dag op het strand? Voor iedere smaak, gelegenheid en jaargetijde is er een passende champagne.
Alle champagnes rijpen minstens 15 maanden lang in de kalksteen uitgehouwen kelders in de Champagnestreek. De champagnes uit één specifiek jaar (millésimé of vintage) rijpen zelfs minimaal 3 jaar en speciale champagnes nog veel langer. De smaak en de aroma’s van de champagnes ontwikkelen zich met het verstrijken van de tijd en worden rijker.
De heerlijkste smaken worden generatie op generatie met liefde en passie gemaakt. Ieder champagnehuis hanteert zijn eigen stempel, zijn eigen smaak. Er zijn dus echt héél véél verschillende smaken. Dat maakt dat er voor ieder wat wils is. Ook voor jou is er een champagne die bij je past. Een champagne die je echt lekker vindt. Een champagne die je laat genieten.

Champagne assortiment

 
 

Hieronder het overzicht van de champagnes die Bubbels in het assortiment heeft.

Duménil - By Jany Poret

 
De Jany Poret van Duménil heeft een lichtgouden kleur en fijne bubbels. Aroma’s van vers fruit en rijpere vruchten zoals appel en pitfruit. Een fruitige, volle smaak met een licht vette toets. De afdronk is strakker met impressies van brioche.
 
 

Duménil - Grande Réserve 

 
De Grande Réserve van Duménil is het visitekaartje van het champagnehuis Duménil. De Grande Résérve heeft fijne bubbels die aanhoudend stromen. Aroma’s van witte bloemen concurreren met wit fruit (appel en peer). Ronde smaak met tonen van geel fruit (perzik, abrikoos). Lange afdronk met impressies van brioche. 

Duménil - Rosé 

 
De Rosé van Duménil heeft een zalmroze kleur die door de schittering van de bubbels wordt versterkt. Aroma’s van aardbeien en kersen. De smaak kenmerkt zich door rood fruit en tonen van marsepein en cacao. De afdronk is fris.

Duménil - les Pêcherines

 
De Prestige les Pêcherines van Duménil heeft een vergulde gouden kleur en fijne bubbels die continu stromen. Aroma’s van grapefruit, passievrucht, mango en tonen van noten. Smeuïge smaak met exotische tonen van ananas en lichte tonen van brioche.

Duménil - Blanc de Blancs

 
De Blanc de Blancs van Duménil behoort tot de lekkerste champagnes. Het is een bruisende champagne, met een snoer van bubbels die aanhoudend stromen. Aroma’s van citrusvruchten (citroen, mandarijn) en witte bloemen (jasmijn). De smaak is een combinatie van fris-zuur met gekonfijte impressies (gekonfijte citroen). Mooie afdronk. 

Duménil - Amour de Cuvée

 
De Amour de Cuvée van Dumenil heeft een lichtgouden tint en knisperende, fijne bubbels. De Amour de Cuvée heeft aroma’s van rood fruit (cassis, aalbes, bosbes) en gedroogd fruit, gegrilde amandelen, kweepeer en mirabel. Smaak met tonen van framboos en aardbei. De afdronk is lang met een subtiele impressie van koekjes.

Duménil - Millésimé 2008

 
De millésimé 2008 van Duménil heeft een vergulde gouden kleur met fijne bubbels. Aroma’s van kweepeer en gedroogde pruim. De geur is expressief. Deze millésimé heeft een fluwelen, vineuze smaak met impressies van gegrilde noot. Een lange afdronk.

Duménil - Millésimé 2013

 
De millésimé 2013 van Duménil heeft een prachtige gouden kleur waarin de bubbels continu schitteren. De champagne heeft jeugdige aroma's van wit fruit en citrusvruchten. De millésimé heeft een frisse smaak, met citroentonen. Deze champagne belooft een mooi verouderingspotentieel.

Rosé 

 
Lichtroze van kleur. De tonen van kers, aardbei en geroosterd brood maken de champagne verfijnd en fruitig. De afdronk is lang en plezierig.

Blanc de Blancs

 
Tonen van wit en geel fruit, zoals peer en perzik. Daarnaast subtiele hints van sinaasappel en gedroogd fruit. Een champagne vol finesse, waarvan het “zuur-fruit” evenwicht prachtig in balans is.

Les Meuniers de Clémence

 
Fijne bubbels. Deze champagne bevat tonen van brioche, geel fruit, pruimen met subtiele hints van sinaasappel. Een lange afdronk.

Brut

 
Strogeel van kleur. Bloemig en fruitig met tonen van groene appel. Droog met mooie afdronk.

Carte Or 

 
Goudgele champagne met een fijne bubbel. Aroma's zijn fris met bloemige tonen. De afdronk is lang met citroenachtige tonen. 

Carte Perle 

 
Lichtgeel van kleur met een fijne bubbel. Frisse aroma's met tonen van citrusvruchten en bloemen. Rijke smaken met tonen van honing en violet. 

Rosé 

 
Deze champagne heeft een heldere, diep roze kleur. Het heeft een krachtige aroma met tonen van rood fruit en jam. Frisse afdronk, die voor een mooie balans zorgt.

Millésimé 2012

 
Deze champagne heeft een diep gouden kleur en een fijne bubbel. Complexe en volwassen aroma's en tonen van honing. Smaak is rijk en kruidig met tonen van geel fruit. Lange en complexe afdronk. 

Brut Cuvée Elegance

 
Fijn en subtiel. Smaak met tonen van citrusvruchten. 

Brut Rosé

 
Frambooskleurige champagne met aroma's van rood fruit.

Brut Millésimé 2015

 
Zeer aangename champagne, goed in balans. Aroma's van peer en appel.

Tradition 

 
Met aroma's van citrusvruchten en groene appel is het een frisse champagne. Hij is licht in de mond, zonder in te boeten op de diepte van de smaak.

Blanc de Blancs 2010

 
Deze heerlijke millésimé Blanc de Blancs heeft een prachtige gouden kleur met een mooi snoer aan delicate bubbels. Aroma's van boter en brioche. romige champagne, vol en complex. Met recht een parel uit de Montagne de Reims.

Cuvée Préférence Brut

 
De Cuvée Préférence is glanzend lichtgeel met magische bubbels. Deze champagne heeft een ongekende frisheid aan het begin. Daarna volgen tonen van wit fruit (peer, appel) en rijp geel fruit (abrikoos, perzik) gemarkeerd door een vleugje zoethout of zelfs venkel. De textuur in de mond kenmerkt zich door volheid, kruidigheid en frisheid.
 

Cuvée Rose 

 
Deze rosé champagne is prachtig lichtroze van kleur. Het heeft een prachtig bruisend snoer aan bubbels. De eerste aroma's roepen zoethout op, een handtekening van de pinot noir's goede rijpheid. Dan verschijnen subtiel de rode vruchten (aardbei, kers). Een bijzonder knap gemaakte 'vrolijke' rosé. Kortom een waanzinnig lekkere champagne!