Champagnes Bubbels & Meer

Diverse (sterren)koks zijn fan!

Champagne! Bubbels & Meer vertegenwoordigt in Nederland een aantal kleinere champagnehuizen. Deze 'maisons' zijn allemaal familiebedrijven die soms zelfs door meerdere generaties worden gerund. Massaproductie kennen ze niet. Ze maken 20.000-125.000 flessen op jaarbasis en hebben het hele proces van A tot Z in eigen beheer. De kwaliteit is bovengemiddeld. Deze champagnes ademen vakmanschap, passie en liefde. En dat proef je! Hoe leuk is het om nu eens niet te kiezen voor de bekendere merken, maar te gaan voor de champagnehuizen met een persoonlijk verhaal. Voor andere, echt lekkere champagne. 
 
Ook diverse (sterren)koks zijn inmiddels fan van deze champagnes! Ze worden dan ook in een heel aantal restaurants geschonken. Restaurants die bij de top 500 van Nederland horen. 

De champagnes van Bubbels & Meer

 
 

Laat je verrassen door andere, écht lekkere champagnes!

Duménil - By Jany Poret

 
De Jany Poret champagne van Duménil heeft een lichtgouden kleur en fijne bubbels. Aroma’s van vers fruit en rijpere vruchten zoals appel en pitfruit. Een fruitige, volle smaak met een licht vette toets. De afdronk is strakker met impressies van brioche.
 
 

Duménil - Grande Réserve 

 
De Champagne Grande Réserve (Reserve 21) van Duménil is het visitekaartje van het champagnehuis Duménil. De Grande Résérve heeft fijne bubbels die aanhoudend stromen. Aroma’s van witte bloemen concurreren met wit fruit (appel en peer). Ronde smaak met tonen van geel fruit (perzik, abrikoos). Lange afdronk met impressies van brioche. 

Duménil Rosé Champagne

 
De Rosé vieilles vignes champagne van Duménil heeft een zalmroze kleur die door de schittering van de bubbels wordt versterkt. Aroma’s van aardbeien en kersen. De smaak kenmerkt zich door rood fruit en tonen van marsepein en cacao. De afdronk is fris.

Duménil - les Pêcherines

 
De Prestige les Pêcherines van Duménil heeft een vergulde gouden kleur en fijne bubbels die continu stromen. Aroma’s van grapefruit, passievrucht, mango en tonen van noten. Smeuïge smaak met exotische tonen van ananas en lichte tonen van brioche.

Duménil - Blanc de Blancs

 
De Blanc de Blancs van Duménil behoort tot de lekkerste champagnes. Het is een bruisende champagne, met een snoer van bubbels die aanhoudend stromen. Aroma’s van citrusvruchten (citroen, mandarijn) en witte bloemen (jasmijn). De smaak is een combinatie van fris-zuur met gekonfijte impressies (gekonfijte citroen). Mooie afdronk. 

Duménil - Amour de Cuvée

 
De Amour de Cuvée van Dumenil heeft een lichtgouden tint en knisperende, fijne bubbels. De Amour de Cuvée heeft aroma’s van rood fruit (cassis, aalbes, bosbes) en gedroogd fruit, gegrilde amandelen, kweepeer en mirabel. Smaak met tonen van framboos en aardbei. De afdronk is lang met een subtiele impressie van koekjes.

Duménil - Millésimé 2008

 
De millésimé 2008 van Duménil heeft een vergulde gouden kleur met fijne bubbels. Aroma’s van kweepeer en gedroogde pruim. De geur is expressief. Deze millésimé heeft een fluwelen, vineuze smaak met impressies van gegrilde noot. Een lange afdronk.

Duménil - Millésimé 2013

 
De millésimé 2013 van Duménil heeft een prachtige gouden kleur waarin de bubbels continu schitteren. De champagne heeft jeugdige aroma's van wit fruit en citrusvruchten. De millésimé heeft een frisse smaak, met citroentonen. Deze champagne belooft een mooi verouderingspotentieel.

Tradition 

 
Een erg fijne en toegankelijke champagne met aroma's van abrikoos en citrus. Dat maakt de Tradition een zachte, frisse en fruitige champagne. Hij is licht in de mond, zonder in te boeten op de diepte van de smaak. 
 
Wordt in meerdere sterrenrestaurants geschonken. 

Brut

 
Strogeel van kleur. Bloemig en fruitig met tonen van groene appel. Droog met mooie afdronk.

Carte Or 

 
Goudgele champagne met een fijne bubbel. Aroma's zijn fris met bloemige tonen. De afdronk is lang met citroenachtige tonen. 

Carte Perle 

 
Lichtgeel van kleur met een fijne bubbel. Frisse aroma's met tonen van citrusvruchten en bloemen. Rijke smaken met tonen van honing en violet. 

Rosé 

 
Deze champagne heeft een heldere, diep roze kleur. Het heeft een krachtige aroma met tonen van rood fruit en jam. Frisse afdronk, die voor een mooie balans zorgt.

Millésimé 2015

 
Deze champagne heeft een diep gouden kleur en een fijne bubbel. Complexe en volwassen aroma's en tonen van honing. Smaak is rijk en kruidig met tonen van geel fruit. Lange en complexe afdronk. 

Brut Cuvée Elegance

 
Fijn en subtiel. Smaak met tonen van citrusvruchten. 

Brut Rosé

 
Frambooskleurige champagne met aroma's van rood fruit.

Brut Millésimé 2015

 
Zeer aangename champagne, goed in balans. Aroma's van peer en appel.

Blanc de Blancs 2010

 
Deze heerlijke millésimé Blanc de Blancs heeft een prachtige gouden kleur met een mooi snoer aan delicate bubbels. Aroma's van boter en brioche. romige champagne, vol en complex. Met recht een parel uit de Montagne de Reims.

Préférence 

 
De Champagne Préférence van J.Lassalle is glanzend lichtgeel met magische bubbels. Deze champagne heeft een ongekende frisheid aan het begin. Daarna volgen tonen van wit fruit (peer, appel) en rijp geel fruit (abrikoos, perzik) gemarkeerd door een vleugje zoethout of zelfs venkel. De textuur in de mond kenmerkt zich door volheid, kruidigheid en frisheid.
 

Cuvée Rose 

 
Rosé champagne J. Lassalle. Deze rosé champagne is prachtig lichtroze van kleur. Het heeft een prachtig bruisend snoer aan bubbels. De eerste aroma's roepen zoethout op, een handtekening van de pinot noir's goede rijpheid. Dan verschijnen subtiel de rode vruchten (aardbei, kers). Een bijzonder knap gemaakte 'vrolijke' rosé. Kortom een waanzinnig lekkere champagne!