André Tixier & Fils 

In een sfeervolle en authentieke kelder liggen de flessen champagne van het champagnehuis Tixier te rijpen. De kelder is door de overgrootvader van Julien met de hand uitgegraven. Een hell of a job, wat hij dankzij zijn gedrevenheid en focus heeft weten te realiseren. Die focus en gedrevenheid proef je vandaag de dag nog in de champagnes van de Tixiers.

 

Julien en Lucie

Julien is de achterkleinzoon van André, de oprichter van het champagnehuis en is uitgeroepen tot jong talent champagnemaker. De knowhow is van generatie op generatie overgebracht. Julien en Lucie hebben met hun champagnes diverse prijzen en mooie recensies in de wacht gesleept. De focus van overgrootvader André is een niet verloren gegaan talent.

Het Champagnehuis André Tixier & Fils, waar Julien en Lucie nu de scepter zwaaien, ligt in het hart van de Champagnestreek. Het ligt tussen Reims en Epernay, in het charmante dorpje Chigny-les-Roses. Julien en Lucie hebben Premier Cru wijngaarden in Chigny-les-Roses en de omgeving daarvan. Ze maken enkel champagne van eigen oogst. Ze zijn vignerons independant: ze hebben het gehele proces van het telen van de druif tot de champagne in eigen beheer.

Champagnes

Carte Or 

 
Goudgele champagne met een fijne bubbel. Aroma's zijn fris met bloemige tonen. De afdronk is lang met citroenachtige tonen. 

Carte Perle 

 
Lichtgeel van kleur met een fijne bubbel. Frisse aroma's met tonen van citrusvruchten en bloemen. Rijke smaken met tonen van honing en violet. 

Rosé 

 
Deze champagne heeft een heldere, diep roze kleur. Het heeft een krachtige aroma met tonen van rood fruit en jam. Frisse afdronk, die voor een mooie balans zorgt.

Millésimé 2015

 
Deze champagne heeft een diep gouden kleur en een fijne bubbel. Complexe en volwassen aroma's en tonen van honing. Smaak is rijk en kruidig met tonen van geel fruit. Lange en complexe afdronk.